Anılar’dan bir Demet

Yazan: 08 Şubat 2004  
Kategori: Anılar

Ne yaparsanız yapınız, yabancı bir ülkeye alışmak intibak etmek öyle pek kolay olmuyor. dogan-mengitemurTanımadığınız bir yaşam biçimi yeni bir kültür ilk başlarda ilgi çekici oluyorsada zaman içerisinde insanları ne kadar yanlızlaştırdığını komşuluk, dostluk, ahbaplık, hatta akrabalık gibi güzel ilişkilerin  yozlaştığına şahit oluyorsunuz. Uzun bir yaşama baktığınızda ise hiç bir şeyin sahibi olmadığınızı fark edip sistemin insanları nasıl makinalaştırdığını, ben duygusunun her geçen gün biz’in yerini aldığını  görüyorsunuz. İşin en kötü tarafı ise memleketinizde size vurulan Almancı,  Almanyada  yabancı damgasını bir türlü atamıyorsunuz üzerinizden.ferda-onws

Sonunda bir ömürde dört yaşam var olmayan iki vatan arasında gidip geliyorsunuz. 1985 yılı izin dönüşünde oğlum Oktar ile Almanya’ya dönüş yolunda Romanyada soyolduk.Pasaportlarımız paramız her şeyimiz çalındı.Şoktaydık ne yapacağımızı bilemeden Bükreş  Başkonsolosluğundan yardım istedik bir hafta sonra Türkiye’ye seyyahat belgesi alabildik. Düşünebiliyormusunuz bir Türk vatandaşı olarak Türkiye’ye seyyahat belgesi için bir hafta Bükreşte kalıyorsunuz nerede kalıyorsunuz ne yiyorsunuz paranız varmı diye soran bile yok. Sonunda Köstenceden Haydarpaşa feribotuna binerek Haydar paşaya geliyorsunuz.

Gelliyorsunuz  gelmesine de soruşturma  amaçlı (Teroristmiyiz diye) nezarette buluyorsunuz kendinizi. ilse-groc Yanımda Oğlum Oktar henüz sekiz  yaşında şaşkın bana bakıyor tabi neler olup bittiğini anlamadan nezarette buluyoruz kendimizi .

Haydarpaşa Limanından bizleri karşılamaya gelen ailem olaydan haberdar olunca  müracaat etmedikleri merci bırakmıyorlar.

Sonunda bir dostumuz sayesinde Nezarethanede  pek fazla kalmadan serbest bırakıldık.

Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşımısınız? Unutun siz bir hiçsiniz

Dünyanın bir çok ülke vatandaşı Türkiye’ye Hüviyetleri ile girerler. Biz kendi ülkemize giremeyiz. Sebebi de yoktur heyhat  yani almancı, yabancı  ne fark eder  bizler ikiside değiliz.turkes

Dünyada kendi milletine güvenmeyen bizdeki politikacılardan başka bir örnek  yoktur. Hepsi kelle kotukta yaşadığını zannederler hele seçim zamanları Polis özel korumalar keskin nişancılar sanırsınız milletin işi gücü yok bu aptal politikacılara suikast düzenleyecek..Ne siz sorun ne de ben anlatayım. Dost acı söyler söylemesinede biz dosttan’da öte değilmiyiz aynı Vatan’ın,aynı Dil ve Din’in ortak paydaları değilmiyiz.

Hiçmi bizlerle aynı masada oturup yemek yemeyi bir acı Kahve içmeyi düşünmezler önlerinde hakka kavuşmuş bu kadar örnek varken.

Google AdSense kodunuzu buraya girin.

Yorumlar

"Anılar’dan bir Demet" için 1 yorum

  1. İSTEMİHAN ULUSOY tarafından 16 Mart 2011 20:57 tarihinde 

    SELAM MEMOŞ
    JOACHİM DEN BUGUN MAIL ALDIM
    VAY MEMOŞ VAY HAYAT NE KADAR CABUK GECMİŞ
    HOŞ 2-3 SENEDE BİR ERDAL A (BAKKAL )VE ALİ YE (OSMAN EFENDİNİN OGLU TENTEN )
    SENI SORDUM AMA BİR BİLGİLERİ YOKTU
    NEYSE FACEBOOK DA İSEN DAVET ET VEYA MAİL AT
    SELAMLAR


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!