Böyle Tanıştım

Bazı anlar vardır anlatılması güç  sadece yaşanır ben Bunları yaşadım. Yıl 1973hat_13 Her sabah ve akşam aynı vapurda iki çift göz için günlerce Kadiköy sirkeci arasında gittim geldim.Yeni bir heyecan sarmıştı ruhumu büyülenmiş  gibiydim. Geceleri uyumayı gündüzleri çalışmayı, hatta bana ızdırap veren eski aşklarımı bile unutmuştum.

Yine bilerek bir akşam kitabımı unuttum tam karşısında belki getirir ümidi ile. Sesini duymalıydım. Gözlerini görmeliydim daha yakından, bakışlarımla ruhuna inebilmeliydim. (Beyefendi kitabınızı unuttunuz) işte o ses dödüm o gözler hemen önümdeydi. İşte böyle gönlüne girdim sanırm. Benim gönlüm zaten uzun zamandan beri gerçek yerini bulmuştu. Sanki çatmıştı bizi çöpçatan bir kere. Çok fazla uzatmadan bir sevdayı daha kaybetmeden hayatıma almalı bir ömrü birlikte yaşamalıydım.

Çok geçmedi  ne olduysa o  vakt iki Mart da  yolunu değiştirdi herzamanki gibi gittiği yolun Tam ters istikametine gitti. Ben meraklıyım ya  peşinden gittim. Bindiği dolmuşta bana yer kalmamıştı   arkadaki dolmuşa bindim yürü tamam  dolduk öndeki dolmuşu takip et dedim şöföre. 01Bahariye Moda kavşağında indi bende arkasından hesap öderken ara açıldı şöförün verdiği  bir avuç bozuk parayla cebimde  Düştüm peşine yetişmek için yeni sevdama. Hızlı yürüyorum;  şak şuk ötüyor paralar cebimde. Sonradan öğrendim şemsiye yemek de varmış kafaya işin içinde. 🙂 Ucuz kurtuldum desene.

Ben böyle tanıştım kaderimle. iki Martta tanıştım. İki nisanda nişanlandım. İki Haziran’da nikah yaptım. Ligori’nin Annesi bizi yemeğe aldı belli etmeden her şeyin bu kadar çabuk olması şaşırtmıştı Mama’mı! Sıra Ligorda dediğimde çok beklersin onun bıyığının her teli bir milyon hangi kız verecek bu parayı diye kestirip atmıştı. Valla Mama ben bedavaya gittim dedim demesine’de eşimin suratı ekşimişti bile. Belkide bekarlığın son demlerini yaşıyordum. Mutluydum fazla beklemeden. On beş  Ağustosta Düğünü yapmıştık. Bir ömürde dört yaşam başka türlü nasıl yaşanırdı sizce?

Uzun lafın kısası ben böyle tanıştım evlendim Kaderim böyleymiş dedim.

Bu gün sorsalar  bana dostlar razıyım aynı kadere.

Google AdSense kodunuzu buraya girin.

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!