Anneme ilk mektubum

Yazan: 10 Mayıs 2015  
Kategori: Bir Ömür dört Yaşam

Canım anam bu Anneler gününde aslında yanına gelip ellerinden yanalkarından öpmeyi planlamıştım. Biliyorsun bu Tardu’nun inadı aynı sen.

ANNEM BİR YIL ÖNCE

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bir türlü gelmeme izin vermiyor. Anlıyacağın bu inatçı torunun’un beni göndermeye pek niyeti yok. Eee tabi etme bulma dünyası; Ben sana ne yaptıysam aynı taktiği bana uyguluyor. Ah be Anacığım! gidişinin üzerinden pek fazla zaman geçmedi. Gene kıyamadın bana, kabuslar içinde uyurken uyandırdın beni uykumdan. Bu arada şekerine kavuştun. Umarım her şey yolundadır. Bu mektubu bu gün mecburen yazdım. Anneler gününü kutlamak için. Aslında telefon etmeyi tercih ederdim ama, sen yokmusun sen, giderken telefonunu bile vermedin bana. Birde öyle birden bire gittin ki seni tutmak neredeyse imkansızdı. Neyse benden kurtuluş yok bu sıralar böyle mektup kart falan idare edeğiz artık. Babam nasıl? iyidir inşallah. Hoş sen gittiikten sonra nasıl iyi olacaksa garibim. Bütün hurileri kovmuşundur yanından Ziya beyin…! Kıskanç kadın. Benim tarafımdan özür dile Babamadan seni daha uzun süre bu tarafta tumamız mümkün olmadı.
Anacığım bana bir haber etsen de, bende gelsem yanınıza olmazmı? Bu tarafta işleri bitirdik nasıl olsa. Bilirsin hani çiçekmiş, böcekmiş, falan beni pek açmıyor. Eh çoluk çocuk desen hepsi yerli yerinde iyiler. Sen bana bir haber et orada  huriler nasıl?  Tamam, tamam çatma kaşlarını, asma suratını anladım ben ne demek istediğini. Ama o tarafta hasta olmak, çalışmak falan da yokmuş anam doğrumu? Şimdi sen dua et falan diyorsundur. Bilirsin o işlerden pek alamam ama merak etme valla Gülsüme yengem, Oya, Hidayet Ablam ha bire okuyorlar. Ne isterseniz hepsi onlarda mevcut fazlasıyla var. Bu arada allem ettin, kallem ettin sevgili oğlunu’da aldın yanına. Ya anam o kadar yalvardım beni al diye Güngör Ağbimi tercih ettin benim yerime. Şimdi siz unutursunuz da buraları ooo bize ne zaman sıra gelir artık. bilmem.

Neyse az kaldı yeni adresine geldiğimde uzun uzun sohpet ederiz. Annem en çok’ta seni kızdırmayı özledim inan. Sen gittiğinden beri biraz zor oldu tabi yokluğuna alışmak. Eee Nilay da eskisi gibi aramıyor artık. Telefonun zaten yok bende. Yani anlayacağın ipleri kopardın, bizi rahat bırakın mı demek istiyorsun bilelim’de. Tamam anam nasıl istersen öyle olacak her şey. Bak anacım bu gün oturdum Anneler gününü kutlamak için resimlerinizi arka, arkaya dizdim. Arkasına bir de müzik ekledim, sizin sevdiğiniz türden. Adrese postalıyorum. İnşallah beğenirsiniz. Melek yüzlü, Gönlü güzel anam. Bu günlük bu kadar. Ağlamamı istemezsin benim bilirim. Anneler gününü uzaktan da olsa kutluyorum. Tüm mutluluklar, güzellikler seninle olsun canım anam. Babama da selam eder, hasret ile ellerinizden yanaklarından öperim. Bu arada sevgili oğlunuz ilk göz ağrınızda hemen arkanızdan  geliverdi ne olur ne olmaz diye. Kıskanıyorm mu ne. Yeni adresinize geldiğimde dörtlü masayı kurar  şöyle oturup güzel bir sohpet ederiz artık. Ne isterseniz bana haber edin, gelirken getireyim tamammı güzel anam. Hadi hoşça kalın sağlıcakla kalın ikinizi’de çok seven sonçe. İlk göz ağrınıza da benden selam edin çok kızgınım ona bu kadar erkenden hemen arkandan gitti diye.
Memoş

Google AdSense kodunuzu buraya girin.

Yorumlar

"Anneme ilk mektubum" için 2 yorum

  1. Bahae tarafından 11 Mayıs 2015 23:55 tarihinde 

    DAYI,

    Nereye gidiyorsun? Daha annanemle ilgili yazacagin cokkk sey var… Bizlere biraz cocuklugunu anlatsana….

    sene cookkk seviyorum

    Bahar

  2. Johnny tarafından 26 Mayıs 2015 15:31 tarihinde 

    Babaannemin hayatının bir bölümü seni ,bizi beklemekle geçti. artık sonsuz yolculugunda dilediği yerde An’da olabilir .Onun büyük sevgisini hep kalbimde dolu,dolu hissediyorum .Yorgun bedenini uğurladık ama onu her düşündüğümde kalbimde bir ferahlık hissediyorum.
    Hiçbir zaman yalnız değiliz…


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!